Pinzellades geològiques en una antiga vall glacial

Sábado 6 de mayo. Vall del Madriu, Escaldes-Engordany

El CENMA organitza, conjuntament amb la direcció de la gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, una activitat geològica el proper dissabte 6 de maig.

L’activitat serà una excursió a la vall del Madriu, amb punt de sortida a la carretera de la Plana, a Escaldes-Engordany, i s’arribarà al refugi de Fontverd. Durant la passejada s’aniran explicant els aspectes geològics més remarcables de la vall.

La Vall va ser inscrita per la UNESCO dins la llista del Patrimoni de la Humanitat en la categoria de paisatge cultural. El seu paisatge és ric en formes glacials i en processos geodinàmics actuals. És un lloc idoni per observar amb claredat la dinàmica geològica recent.

Inscripcions i informació: cenma@iea.ad

El Centre d’Estudis de la Neu i de la Muntanya d’Andorra (CENMA) de l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), i la Direcció del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror organitzen enguany l’activitat a Andorra.

Más información: www.iea.ad

Sortirem des de la carretera de la Plana i caminarem fins al refugi Fontverd. Al llarg de l’excursió farem diverses parades breus on veurem el relleu glacial, els processos actuals (despreniments i allaus) existents i l’empremta de l’home.

Hora i lloc: 09:00, Camí de la Muntanya, a la carretera de la Plana d’Escaldes-Engordany.

Hora prevista d’acabada: 14:30 – 15:00.

Dificultat: Nivell mig. Desnivell de 650 metres. No aconsellable a menors de 8 anys.

Material: Imprescindible dur roba i calçat adequat (botes de muntanya). És convenient portar menjar, beguda, impermeable i protecció solar.

Inscripcions i informació: cenma@iea.ad. Telèfon: +376 742630.

Share this Page