Geología de la Serra d’Espadà

Sábado 6 de mayo. Serra d’Espadà

L’estructura de la Serra d’Esapdà correspon a un gran anticlinori, en el nucli del qual, aflora el paleozoic hercínic i el Permo-Triàsic suprajacent. Tant aquests materials com la resta de la sèrie triàsica (Muschelkalk i Keuper) presenten una intensa fracturació de direcció NO-SE i NE-SO.

Necesaria inscripción.

Univ. Jaume I 

Grup Guix de Vila-real

L’Anticlinori d’Espadà forma part de l’Alt de València i la seua estructura està controlada per fractures de sòcol de direcció NO-SE. L’existència d’aquestes fractures de sòcol es dedueix de la seva relació amb les importants manifestacions volcàniques que s’emmarquen en el context distensiu intramesozoic (Martín et al., 2005).

DADES A TENIR EN COMPTE:
Geolodia 17 Castelló: dissabte 6 de maig, 2017.

Punt de trobada i hora: IES Professor Broch i Llop (Vila-real).

Sortida 09:00. Tornada: 19:00.

Recorregut: Es faran parades en Tales, Ayodar, Pavías i Higueras.

Temps: 10 hores.

Dificultat: baixa (cal portar calçat adequat, gorra, esmorzar, dinar i beguda). Hi ha la possibilitat de dinar al Bar La Plaza de Pavías. La reserva en el mateix va a càrrec de cada persona.

Places: L’excursió és gratuïta i s’inclou el desplaçament en bus des de Vila-real a la Serra d’Espadà, i la tornada a Vila-real. El nombre de places del bus està limitat a 50 persones, per rigorós ordre d’inscripció. Un cop ple el bus hi ha la possibilitat de desplaçar-se en cotxes particulars.

Inscripció: grup.guix@gmail.com
Indicant mail de contacte i nombre de persones participants.

Share this Page