Los últimos dinosaurios de Europa / Els últims dinosaures d´Europa

Sábado 6 de mayo. Tremp-Isona-Coll de Nargó

Aquest any el Geolodía de la província de Lleida se celebra al projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, un àmbit geogràfic aspirant a ser Geoparc Mundial de la UNESCO.

L’activitat és gratuïta, però cal inscriure’s amb antelació.

Els Pirineus són la serralada més septentrional de la Península Ibèrica i formen l’istme que la uneix al continent europeu. Orientada d’est a oest, és una serralada geològicament jove amb una edificació que es va iniciar fa 85 milions d’anys.

Geològicament, els Pirineus són una serralada de plegament alpina de més de 1.500 quilòmetres de longitud, que s’estén des dels Alps sud- orientals, a la Provença, fins a Galicia, ja en ple oceà Atlàntic.

Són el resultat de la deriva continental de la placa Ibèrica durant el Mesozoic i la seva col·lisió final amb la placa Europea durant el Cenozoic.

Horaris i recorregut

9:00h Sortida des de Tremp (Seu Científica del projecte Geoparc – CSTP de l’ICGC– Pg Pompeu Fabra, 21 – davant dels mossos d’esquadra-)

9:30h Parada 1: Jaciment d’Orcau 2 11:00h Parada 2: Coll de dinosaure 12:00h Parada 3: Coll de Faidella 13:30h Dinar lliure

15:00h Parada 4: Dinosfera
16:30h Parada 5: Jaciment de Pinyes
18:00h Arribada a Tremp (mateix lloc de la sortida)

En arribar a Tremp, mostrant la Geologuía que es repartirà a l’inici de la sortida es podrà visitar l’Epicentre – Centre de Visitants, de forma gratuïta.

Share this Page