El mar eocè – Un recorregut des del fons marí fins a les platges d’Osona
Sant Martí Xic – Dissabte / Sábado 09/05/2020
En aquest recorregut podrem observar roques i fòssils d’origen marí a part d’unes vistes excepcionals des del Montseny fins als Pirineus.
Ens trobarem a les 9.30 al trencant del Mas Serratosa, Carretera BV-4608 (La Trona), km.15. La carretera s’agafa a Sant Hipòlit de Voltregà.
En este recorrido podremos observar rocas y fósiles de origen marino aparte de unas vistas excepcionales desde el Montseny hasta los Pirineos.
Nos encontraremos a las 9.30 al cruce del Mas Serratosa, Carretera BV-4608 (La Trona), km.15. La carretera se coge en Sant Hipòlit de Voltregà.
Guía de campo
Ja teniu la guia disponible aquí. S’entregaran guies en paper a tots els assistents de l’itinerari.
Tenéis la guía está disponible aquí. Se entregarán guías en papel a todos los asistentes del itinerario.
Ruta
La sortida comença al Mas de Serratosa (Masies de Voltregà) als materials marins més profunds i antics de la la ruta (37.4 – 35.3 milions d’anys). A mesura que pugem fins a l’ermita de Sant Martí Xic, anirem trobant materials cada vegada menys profunds. Durant la sortida podrem observar i interpretar esllavissades submarines, la profunditat del mar en aquell moment, esculls coral·lins, fòssils, deltes i platges entre altres.
També aprofitarem per interpretar la geometria de la conca eocena fent una vista de paisatge.
La sortida és d’anada i tornada i finalitzarà a les 14h, tot i que estarem a dalt fins a mitja tarda per respondre preguntes i debatre sobre la geologia de la zona.
La salida empieza en el Mas de Serratosa (Masies de Voltregà) en los materiales marinos más profundos y antiguos de la la ruta (37.4 – 35.3 millones de años). A medida que subamos hasta la ermita de Sant Martí Xic, iremos encontrando materiales cada vez menos profundos. Durante el itinerario podremos observar e interpretar deslizamientos submarinos, la profundidad del mar en ese momento, arrecifes coralinos, fósiles, deltas y playas entre otros.
También aprovecharemos para interpretar la geometría de la cuenca eocena haciendo una vista de paisaje.
El itinerario es de ida y vuelta y finalizará a las 14h, aunque estaremos arriba hasta media tarde para responder preguntas y debatir sobre la geología de la zona.
Inscripción
Les inscripcions són gratuïtes i es realitzaran a través del següent enllaç:
Degut als últims esdeveniments, no es realitzarà aquesta activitat fins al 2021.
Las inscripciones son gratuitas y se realizarán a través del siguiente enlace:
Debido a los últimos sucesos, no se realizará esta actividad hasta el 2021.
Organizadores
Geòleg.Cat
Jordi Vilà
Íngrit Soriguera
Instituciones
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Ajuntament de les Masies de Voltregà